Start a new topic
Solved

No change of album images possible

Hello,

i use the HELIUM Version 12.0.14289.0.

Here the following problem occurs:


In the "Releases" view, the pictures of my albums are displayed.

If I assigns a different picture to one of these albums, no change is visible.

It does not matter whether I use the function "Change Picture" or "Download".

It still appears the previous picture.

If I now use the function "View Original" on the wrong old picture, the correct new picture will be shown in the following window.

But the album still displays the previous old picture.

Restarting HELIUM does not change anything.



If I remove a picture using the "clear picture"-Function, the album picture is still displayed.

But when I then close HELIUM and start it again, the picture is deleted.


Am I doing something wrong?

Regards, stefan


Hello,


We have tried to reproduce this with a large MySql database and a small newly created SqlCompact database, unfortunately we could not reproduce it.


We tried this:

1) Selected releases view

2) Selected an album (thumbnails mode shown) and the download

3) Selected one of the matches and clicked OK

4) The downloaded picture was properly attached to the selected album.

5) Repeated step 2-4 for five albums


If you create a new small test database, will you get the same problems them?


Reproduced and under analysing...

> We tried this:

> 1) Selected releases view

> 2) Selected an album (thumbnails mode shown) and the download

> 3) Selected one of the matches and clicked OK

> 4) The downloaded picture was properly attached to the selected album.

> 5) Repeated step 2-4 for five albums


Try to open the album details with backgound image set before downloading a new image.

It seems the file is locked in that case...

Hi Mikael and Sven,

I've narrowed down the Problem.


First of all, I have uninstalled HELIUM and deleted the directories of HELIUM in C:\ProgramData and C:\Users\stefa\AppData\Roaming.


Then I reinstalled HELIUM and loaded only one Album in the default local database (Default.sdf). HELIUM shows the album in thumbnail-mode in the view "Releases".

I've deleted the album image (click right and "Clear Picture") and assigned to a new.

(Right mouse click and (download...)

Everything works very well.


Then I changed the view of "Releases" in the "split view-mode".

(with the button in the upper right corner)


Now, the described error occurs again.

I can't delete the album picture and I can't assign a new album image.

After switch back in the "thumbnail mode", the error occurs.


Best regards

Stefan

Hi Mikael,


the problem is resolved.

With HELIUM 12.0.14296.0 it works.


Thank you very much!!


Best regards

Stefan

Thanks Stefan,


I managed to reproduce it as Sven descriped it and it relates to your description also.

We will analyse this further.

Hopefully solved in this build:

http://files.helium.fm/helium_12.0.14290.0.exe

Hi Mikael,

i made a new clean installation of HELIUM Version 12.0.14290.0. (as described above)


I'm sorry, but the problem persists. (also, as described above)


In thumbnail-mode, everything works well initially.

But after I switched in split view- or cards-mode, it no longer works.


After the change back in the thumbnail-mode the problem persists at first.


But after a few seconds wait, you can change or delete the album image in thumbnail-mode again. This works only after the change back in thumbmail-mode.


Regards

Stefan


Same here, changing pictures does not work in cards- and split-view-mode.

In Split-view-mode it will change the background image, but not the thumbnail.

Great to hear Stefan, thanks for the testing assistance!

Login or Signup to post a comment